Collage- en Textielkunstenares, RouwVrouw, DradenVrouw, Priesteres, Beeldend Therapeut, SoulCollage® Facilitator.

Mijn naam is Ilse Bielok. Mijn missie is bezield creëren, schoonheid brengen en mijn creatiekracht delen met de wereld. Dit doe ik met mijn collage-en textielkunst. Met ‘rouw -en dierbaar textiel’ en door workshops te geven.

Mijn liefde voor textiel ontstond al toen ik heel jong was. Op de basisschool maakte ik een collectie knuffels en van mijn oma en tante leerde ik kleding maken. Mijn moeder weefde wandkleden met allerlei soorten draden. Ook maakte ik allerlei sieraden van draad.

Tijdens mijn studie Creatieve Therapie Beeldend Vormen (1994-1998), heb ik allerlei andere materialen en technieken onderzocht, maar mijn liefde voor textiel is altijd gebleven.

De laatste jaren, terwijl mijn kinderen groter werden en ik steeds meer eigen tijd kreeg, is textiel steeds duidelijker op mijn pad gekomen. Tijdens een spirituele reis kreeg ik de naam DradenVrouw. Dit was voor mij o.a. de aanleiding om ja te zeggen tegen de textielacademie in Genk. Ik merkte dat ik in de opdrachten verhalen wilde leggen en niet gewoon zomaar iets wilde maken. Het kreeg voor mij meerwaarde als er een diepere laag in het werkstuk zat. Eigenlijk wat ik bij beeldende therapie ook zo interessant vind. Het hele proces, de betekenis, het verhaal erachter, de aandacht, vind ik heel belangrijk. Textiele Beeldende Kunst aan de Genkse Academie heb ik 2 jaar gevolgd (2017-2019).

Vervolgens kreeg ik de vraag om een lijkwade te maken. Ik zei meteen ja en ging daarna pas denken hoe ik dat zou gaan doen. Tijdens dit intensieve proces voelde ik dat ik mijn missie gevonden had. Bezield creëren… Werken met dierbaar textiel is gewoon mijn ding. Omdat bij dierbaar textiel vaak rouw- en verlies hoort, heb ik bij Linda Wormhoudt de opleiding tot RouwVrouw (2019-2020) gevolgd.

Ook volgde ik het Pad van de MaanMagie (2016-2019). Een spiritueel vrouwelijk pad, dat je opleidt tot Priesteres. Ik heb hier veel geleerd over rituelen, vrouwelijk leiderschap, archetypen, mezelf. Er wordt veel aangereikt uit de Godinnenreligie, natuurreligie, sjamanisme, wicca.

Sinds september 2014, ben ik SoulCollage®Facilitator en geef ik workshops SoulCollage® met verschillende thema’s.

Naast mijn bedrijf ben ik werkzaam als Creatief Therapeut Beeldend Vormen in een revalidatiekliniek.

Verder geef ik diverse andere workshops. Wil je niks missen over nieuwe data of nieuwe workshops, volg mij dan op Facebook en Instagram, houd mijn website in de gaten of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Liefs Ilse 

Werkproces

Tijdens het creatieproces creëer ik voorwaarden waardoor iets nieuws geboren kan worden. Ik breng mezelf in een meditatieve concentratie, maak heilige ruimte zodat er tijdens het scheppingsproces ‘magie’ kan ontstaan. Ik maak vrije werken en werken op maat met ruimte voor persoonlijke inbreng. Mijn collages zijn op de ‘ouderwetse’ manier met de hand geknipt en geplakt.

Materiaalkeuze

Ik werk zoveel mogelijk met ecologisch verantwoorde materialen, het recycleprincipe en duurzaamheid. De beelden/ collages worden geprint op ecostoffen, houten panelen, aluminium of plexiglas. De stof bewerk ik eventueel met viltwol, kraaltjes, stiksels, knopen, lint.

Ik werk met tijdschriften, geprinte plaatjes/ foto’s, schaar en lijm om de collages te maken.

error: Content is protected !!